kug rotterdamWelkom op de pagina Kat uit de Gracht Rotterdam!  

  • Op diverse locaties in de stad zijn al meerdere katten verdronken. De Dierenambulance en diverse buurtbewoners hebben de handen ineen geslagen om te voorkómen dat katten te water raken of om ze reddingsmiddelen te bieden er weer uit te komen.
  • Echter, de gemeente Rotterdam stond tot op heden niet open voor het (laten) plaatsen van kattenklimtouwen of andere reddingsmiddelen op de bij de Dierenambulance bekende hotspots.
  • Vincent Breur gaf hierover een interview aan krant Metro, editie Rotterdam. Lees hier het hele artikel dat verscheen op 30 december 2013.
  • Hij is in maart 2014 samen met de PvdD een offensief begonnen om het probleem bij zowel burgers als bestuurders onder de aandacht te brengen.

 

 

Laatste nieuws:

 

Op TV Rijnmond verscheen een interview met lijsttrekker Jeroen van der Lee van de PvdD over de gezamenlijke actie met KUG-Rotterdam om de grachten veiliger te maken voor de dieren die erin vallen.

Uiteraard staat voorlichting aan kattenbaasjes ook hoog op de agenda: het is door goede voorzorgsmaatregelen te nemen in veel gevallen mogelijk om je kat zelf uit het water te houden. Denk bv. aan binnenhouden tijdens storm en rondom Oud en Nieuw.

KUG-Rotterdam op TV Rijnmond!Op dinsdag 11 maart om 13:00u gooide de PvdD samen met Kat uit de Gracht-Rotterdam een reddingsboei naar mascotte Henkie (een pluchen kat) om aandacht te vragen voor de vele huisdierverdrinkingen in de Rotterdamse grachten en singels. Klik hier voor een mediabericht.

Er komen via Twitter (@katuitdegracht) berichten binnen, dat er door KUG-Rotterdam tóch actie mag worden ondernomen op één van de hotspots, in februari/maart 2014!

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u vragen heeft over KUG in de stad Rotterdam.

Een meldingenoverzicht (ontvangen via ons meldingsformulier) vindt u onderaan de pagina

 

 

Artikel in Metro, 30dec2013, over KUG RotterdamVoorkómen is beter dan genezen  

Het informeren van katteneigenaren over de gevaren van het wonen aan de waterkant is een belangrijk speerpunt van KUG; de sociale media spelen daar een steeds grotere rol in. Zo kunnen bijvoorbeeld actuele 'weerwaarschuwingen', zoals storm, vuurwerkoverlast en ijsvorming worden aangekondigd. Volg ons op Twitter! volg ons op Twitter!

Er zijn al diverse oplossingen bedacht ter voorkóming van te water gerakingen van katten, zie daarvoor de ‘oorzaken en oplossingen’ pagina.

Sponsoring en donaties nodig om katten te kunnen helpen

 

Om deze informatie te verspreiden en uiteindelijk op de gevaarlijkste locaties voor katten klimtouwen op te hangen, is echter wel een budget nodig. 

Touwfabrief van der Lee wil KUG Rotterdam helpen met kattenklimtouwen!KUG Rotterdam heeft contact gekregen met Touwfabriek van der Lee en samen hopen ze (zodra de gemeente hiervoor toestemming geeft) o.a. de hotspot Oude Wetering in Beverwaard te voorzien van reddingsmiddelen.

Kater Melvin op een reddingsnestje in LeidenKUG kan ook nog andere vormen van sponsoring gebruiken, want niet alle hotspots kennen dezelfde probleemaanpak.

Denk bijvoorbeeld aan de plaatsing van reddingsnestjes; mini-watertuintjes die bewezen hebben te werken in o.a. Leiden. Zowel voor broedende watervogels als voor zwemmende katten!

 

Een handje helpen?

Wilt u KUG helpen om buurtbewoners van informatie te voorzien? door te flyeren in de wijk? Of om katten een uitweg te bieden uit de diepe grachten in Rotterdam? Neem dan contact op! Alle hulp, ook als u beperkt de tijd heeft of eenmalig wilt helpen, is welkom!
Mail als u ook op een andere manier wilt helpen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Meld ons 'natte katten' in Rotterdam

Vindt u een kat die te water is geraakt en dit al dan niet heeft overleefd? Meld het dan op de meldingspagina. Hoe meer meldingen, hoe beter het overzicht wordt van 'hotspots', locaties die extra gevaarlijk blijken voor katten. De melding wordt opgeslagen in een database, waarna de vrijwilligers bekijken of het om een hotspot gaat.

Oude Wetering Beverwaard: heel hoge kademurenHoe voorkom je (mogelijk) een kattenverdrinking?

Kijk daarvoor eens op de pagina 'oorzaken en oplossingen'.

 

Meer informatie

Meer informatie over de Rotterdamse plannen en acties volgt zo spoedig mogelijk!

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u vragen heeft over KUG in de stad Rotterdam.

Hotspots in Rotterdam:

 

- Oude Wetering in Beverwaard

 

Meldingen uit Rotterdam:

 

  1. 21 januari 2014, Kitty (verdronken), Schiekanaal t.h.v. woonboot 20-22 (melding van de Dierenambulance)
  2. zes katten en een hond verdronken in de Beverwaard, ca 2007 (mogelijke oorzaak: dierenmepper). 

 

terug naar boven

Voorlichtingsmiddelen

€400,00
Ontvangen
€750,00
Doel
54% Gedoneerd
7
Donors

Contact

"Kat uit de Gracht" is onderdeel van "Aaf Verkade Adviseur Stadsgrachten"

Kijfgracht 12
2312 RZ Leiden
info@katuitdegracht.nl

KvK 64674487

BTW nummer NL163735694B01